Ο Shelter καλωσορίζει με πολύ χαρά τους Sediment Bruise, μία πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή μπάντα από την όμορφη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά έξι τα μέλη όπου απαρτίζεται αυτή η παρέα. Σήμερα μετά από δύο albums με τελευταίο το 'A new disease'(2016) αλλά και πολλές πετυχημένες εμφανίσεις σε Ελλάδα κ εξωτερικό μας μιλούν για το πώς ξεκίνησαν κ έφτασαν ως εδώ το μυστικό της επιτυχίας τους ενδιαφέρουσες συνεργασίες κ τα μελλοντικά τους σχέδια.

SR: Καλώς ήλθες Μιχάλη στο Shelter!
SB: Καλώς σας βρήκα Μαριλού ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη να είστε καλά εσείς κ οι ακροατές σας!

SR: Θα ήθελες να μας παρουσιάσεις τα μέλη της μπάντας γιατί είστε πολλοί κ να μας πείς λίγο πώς ξεκίνησε όλο αυτό;
SB: ..Φυσικά! Λοιπόν είναι ο Vaggelis Moudouris [Vag Mood] (φωνή), Nikolaos Nikolaides (κιθάρες κ βασικός στιχουργός), Michelangelo Nikolaidis (πλήκτρα, δεύτερα φωνητικά), Sotiris Fotinitsoglou (βιολί), Giorgos Moukos (τύμπανα) και Panagiotis Giannoudis (μπάσο).Είμαστε πολλοί αλλά είμαστε και καλοί! Ο καθένας στο είδος του. Όλο αυτό ξεκίνησε όταν με το Νίκο τον αδερφό μου σκέψου στην ηλικία των 15 χρόνων είχαμε όνειρο να δημιουργήσουμε τη δική μας μπάντα. Στη πορεία προστέθηκαν και άλλα άτομα όπως συμμαθητές και φίλοι το ένα έφερε το άλλο και καταλήξαμε σε μια πολύ διαφορετική αλλά ευχάριστη φάση όπως αυτή εδώ όπου υπάρχει αρκετά καλό δέσιμο στη μπάντα πλέον. Οι γνωριμίες μας με διάφορα άτομα στη μουσική βιομηχανία έφεραν τους δύο δίσκους και γενικότερα εδώ είμαστε.

SR: Ξεκινήσατε από Θεσσαλονίκη λοιπόν.
SB: Nαι… ξεκινήσαμε από Θεσσαλονίκη και εξακολουθούμε να βρισκόμαστε εδώ παρ 'όλα αυτά η μουσική δεν έχει όρια οπότε τα live όπως και οι δίσκοι μας έχουν παγκόσμιο προσανατολισμό.

SR: Sediment Brouise σημαίνει ''Τα ερείπια ενός τραγικού γεγονότος στη ψυχή ενός ανθρώπου''. Γιατί έτσι; Πώς ταυτιστήκατε με αυτό;
SB: Κοίταξε να δείς όπως σου είπα είναι μια ιστορία που ξεκίνησε από δύο εφήβους οπότε μπορείς να φανταστείς ότι υπήρχε μια ανάμεικτη ψυχολογία γενικότερα, βέβαια υπήρχε και η λατρεία του Νίκου προς τη σουρεαλιστική ποίηση. Οπότε προέκυψε ένας λίγο αλληγορικός - μαύρος τίτλος. Στη πορεία των χρόνων φυσικά εννοείται δε το αλλάζεις απλά γίνεσαι εσύ αυτό και αυτό εσύ, είναι σαν ένας δεύτερος εαυτός.

SR: Ποιες είναι οι επιρροές που έχετε όσον αφορά τη μουσικής σας;
SB: Αρχικά είμαστε έξι ας ξεκινήσουμε από εκεί οπότε μπορείς να φανταστείς καθένας με τον εαυτό του δε μπορεί να τα έχει καλά πόσο μάλλον έξι άτομα. Οπότε υπάρχουν πολλές επιρροές και από μέλος σε μέλος είναι διαφορετικές. Γενικότερα κινούμαστε στο όλο φάσμα της alternaive μουσικής είτε ξεκινώντας από τις electro παρυφές είτε πιο σκληρό ήχο. Αλλά η μουσική είναι μουσική ακούμε τα πάντα κυρίως όμως ξενόγλωσση alternative, indie.Συγκροτήματα όπως Radiohead, Deus,Massive Attack, Sigur Ros, Roykshop, Tool and Arcade Fire. Επηρεαζόμαστε όμως άλλο η αντιγραφή κ άλλο οι επιρροές.

SR: Επιλέξατε ξένο στίχο θεωρείς ότι το κοινό ανταποκρίνεται περισσότερο και υπάρχει πιθανότητα να σας ακούσουμε κάποια στιγμή με ελληνικό στίχο;
SB: Πριν περίπου 16 χρόνια που επιλέξαμε ξένο στίχο το κοινό δεν ανταποκρινόταν καθόλου στη πορεία των χρόνων έγινε αρεστό! Όμως αυτή είναι η μουσική που ακούμε οπότε λογικό είναι να επηρεάζεσαι και να συνθέτης ξενόγλωσσα. Επίσης στη μουσική που παίζουμε είναι πιο ταιριαστό. Όσον αφορά τον ελληνικό στίχο θα σου πω μια μικρή ιστορία στο ξεκίνημα της μπάντας(καλές εποχές) υπήρξε πρόταση από ελληνική δισκογραφική εταιρεία για συμβόλαιο με προϋπόθεση τον ελληνικό στίχο. Δε θα σου κρύψω πως το προσπαθήσαμε αλλά δε βγήκε η αλήθεια είναι δε μας αντιπροσώπευε όλο αυτό δε μπορούσαμε να υποκριθούμε οπότε η πρόταση απορρίφθηκε.

SR: O Clive Martin αναλαμβάνει την παραγωγή του 2ου δίσκου σας, πώς προέκυψε η συνεργασία αυτή;
SB: Γενικότερα στόχος μας είναι και το εξωτερικό οπότε σε μια σειρά από συναυλίες που κάναμε στο Λονδίνο γνωριστήκαμε με τον Clive όπου καταλήξαμε να είμαστε συνεργάτες κ όχι μόνο… η σχέση μας έτεινε να είναι και φιλική από ένα σημείο κ μετά. Οι διαδικασίες για την παραγωγή του δίσκου ήταν πολύωρες πολυήμερες και σε διαφορετικούς τόπους οπότε οι κοινές εμπειρίες διαμορφώνουν φιλίες .Γενικότερα αυτό που τον ξεχωρίζει σαν παραγωγό θεωρώ πέρα από τη μεγάλη καριέρα κ τα μεγάλα ονόματα που έχει συνεργαστεί είναι ότι είναι πολύ προσηλωμένος στο αποτέλεσμα και ιδιαίτερα hard working individual. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που επιλέξαμε να συνεργαστούμε ξανά για τον επόμενο δίσκο που ετοιμάζουμε.

SR: Το κομμάτι ''Going away'' έχει ξεχωρίσει από όλο το άλμπουμ και έχει κάνει ήδη επιτυχία , θα ξεχώριζες κάποιο άλλο κομμάτι από το δίσκο;
SB: Δύσκολο αυτό ! Ατομικά ίσως το κομμάτι το οποίο με ταξιδεύει είναι το ''Not you''.Είναι ένα κομμάτι το οποίο δεν έχει ιδιαίτερα πολλούς στίχους αλλά η αισθητική του και το ότι μιλάει για κάποιου είδους καταπίεση όπως για το τι πρέπει να κάνουμε τα πράγματα όπως ''πρέπει'' και όχι όπως θέλουμε σε συνδυασμό με τη μουσική φυσικά για μένα είναι ένα από τα κορυφαία κομμάτια.

SR: Οι εμφανίσεις σας είναι πολλές σε Ελλάδα και εξωτερικό βλέποντας κάποια live σας διέκρινα άριστο επαγγελματισμό και συγχαρητήρια για όλο αυτό! Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας?
SB:ΣΕ ευχαριστούμε πολύ! Αυτή τη στιγμή τα σχέδια μας είναι οι ηχογραφήσεις, το Μάρτιο περιμένουμε τον Clive είμαστε σε επαφή τόσο με δισκογραφικές όσο και με αντζέτηδες και αυτό που προγραμματίζουμε πρακτικά είναι ένα promo tour μέσα στο '18 για τον καινούριο δίσκο σε Ελλάδα και εξωτερικό.

SR: Φτάνοντας στο τέλος υπάρχει κάτι που θα ήθελες να πεις στον κόσμο;
SB: Μουσική και μόνο μουσική! και αν κάποια στιγμή για οποιονδήποτε λόγο κάποιος κολλήσει αυτό θα τον ξεκολλήσει όποτε ας ακολουθήσει τη μουσική… είναι το δώρο του θεού στους ανθρώπους.

Now playing: