Ημ/νία Συνέντευξης: 8/2/2018

Είναι Drunk είναι Jackals και έρχονται από Κόρινθο γεμάτοι desert ήχους. Την μπάντα συνθέτουν ο Τεό στα φωνητικά, ο Leslie στην κιθάρα, ο Πολωνός στο μπάσο και ο Πανάγος στα τύμπανα. Τους συναντήσαμε και περάσαμε ένα ολόκληρο απόγευμα μαζί συζητώντας για τα πάντα.

Πάμε να τους γνωρίσετε!

drunk jackals

SR: Πώς δημιουργήσατε τη μπάντα;

DJ: Αρχικά παίζαμε εγώ (Πανάγος) με το Χρήστο καιρό πριν σε άλλη μπάντα μετά τη διακοπή όμως θέλαμε να παίξουμε ξανά μαζί, ξεκινήσαμε να τζαμάρουμε στη συνέχεια βρήκαμε το Βασίλη που μόλις είχε απολυθεί από φαντάρος φίλος και αυτός όλα αυτά έγιναν Φεβρουάριο του '15.

Ξεκινήσαμε να παίζουμε να φτιάχνουμε κομμάτια και να ψάχνουμε για φωνή και έτσι το καλοκαίρι μπήκε ο Τεό. Οπότε σαν πλήρη μπάντα υπάρχει από τον Ιούνιο του '15.

SR: Γιατί Drunk Jackals;

DJ: Κοίτα να δεις το Jackals μας έβγαζε την όλη desert φάση όσο για το drunk ήρθε στη πορεία.

 

SR: Πώς βγάζετε τα κομμάτια σας; Πρώτα μουσική και μετά στίχο έχετε επιρροές από κάπου;

DJ: Πάντα πρώτα μουσική και μετά τους στίχους. Επιρροές που ακόμα στηρίζουμε είναι το αμερικάνικο και βρετανικό ροκ των 60's και 70's κινούμαστε σε ανάλογα μονοπάτια. Τώρα κάποιες μπάντες Rolling Stones,ΖΖ Τοp, Black Rebel , Black Keys, White Stripes.Θέλαμε αυτό το ΄μπλουζοροκ΄ με λίγο πιο βρώμικο ήχο. Η μόνη ίσως ιδιαιτερότητα αν θές είναι ότι ΄΄βρωμίσαμε'' λίγο παραπάνω τη κιθάρα.

SR: Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να δραστηριοποιείστε στην επαρχία;

DJ: Η αλήθεια είναι πως έχει λίγα μέρη για live ο κόσμος που θα στηρίξει είναι σχετικά λίγος γιατί οι περισσότεροι δεν ακούν το είδος μουσικής που παίζουμε παρ΄ όλα αυτά όσοι έρχονται είναι 100% εκεί οπότε αν θές κερδίζουμε κάπου συν ότι δε σε εμποδίζει κάτι να πας Αθήνα να παίξεις. Έτσι σιγά σιγά μεγαλώνεις κ το κοινό σου και δε μετράει αν είσαι στην επαρχία.

 

SR: Επιλέξατε ξένο στίχο; Ανταποκρίνεται το κοινό;

DJ: Ξένο στίχο γιατί επηρεαστήκαμε από το αμερικάνικο και British rock. Όσον αφορά την ανταπόκριση του κοινού πάει όλο και καλύτερα ειδικά μετά το δίσκο και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτό προσπαθούμε να δικτυωθούμε κ άλλο.

SR: Ο δίσκος περιλαμβάνει 10 κομμάτια ήδη κάποια από αυτά πάνε πολύ καλά υπάρχει κάποιο που θα ξεχωρίζατε;

DJ: Εγώ ας πούμε μου αρέσει να παίζω το "Explode'' όπου είναι και πρώτο, με βάζει αμέσως στο κλίμα και έχει πολύ γκρούβ σαν ακροατής όμως θα διάλεγα το ''You'd better run'' (Πανάγος).

Εγώ θα έλεγα το "Country Road"( Πολωνός).

Εγώ όπως έχω πει και άλλες φορές θεωρώ ότι το ''Country Road'' είναι συνθετικά το πιο άρτιο κομμάτι από καθαρά ακαδημαϊκή προσέγγιση αν θες (χα χα χα). Θα συμφωνήσω με τα παιδιά και θα προσθέσω και το ''check out those'' είναι κ αυτό από τα πιο άμεσα κομμάτια πιστεύω (Leslie).

SR: Στις εμφανίσεις σας τηρείτε ένα dress code θα έλεγα και μου έκανε εντύπωση την πρώτη φορά που σας είδα live πείτε μου λίγο για αυτό.

DJ: Με τη καλή έννοια ή με τη κακή? (χα χα χα)

SR: Εννοείται δε με χάλασε απλά δε το περίμενα αν θές!

DJ: Έχει να κάνει με τη πιο μπλουζ πλευρά. Αυτό μας ήρθε σαν ιδέα από ένα παλιό μας βιντεάκι που παρακολουθήσαμε μια μέρα όπου ήμασταν ντυμένοι εντελώς χύμα ούτε καν για καφέ σκέψου. Έτσι το αποφασίσαμε.Tα live είναι ένα show και μια ιδιαίτερη στιγμή για εμάς και ένας παραπάνω λόγος όπου έτσι βγαίνει προς τα έξω .

SR: Επόμενα σχέδια κ εμφανίσεις;

DJ: Για επόμενο δίσκο είναι αρκετά νωρίς ήδη αυτός είναι πολύ φρέσκος όπου βγήκε τέλη Οκτώβρη βέβαια δουλεύουμε πάνω σε κάποια κομμάτια και ιδέες .Η αλήθεια είναι πως παραγωγικά η ομάδα έχει δέσει πολύ καλύτερα και αυτό είναι απότοκο της εμπειρίας που αποκτάμε με τα live, με το στούντιο όλα μετράνε.

Αλλά δε βιαζόμαστε πρώτον γιατί θέλουμε να δουλέψουμε περισσότερο τα κομμάτια κ δεύτερον γιατί οικονομικά ακόμα έχουμε κάνει το ένα άνοιγμα και περιμένουμε. Εμφανίσεις όμως κανονίζουμε για Αθήνα και εδώ αλλά και κάποια τουρνέ όπως Κρήτη. Επίσης έχουμε κάνει γνωριμίες και εκτός Κορίνθου και ίσως μέσα στο καλοκαίρι συνεργαστούμε για εμφανίσεις μαζί με άλλη μπάντα και εντός και ελπίζουμε και εκτός συνόρων.

https://www.facebook.com/DrunkJackals/

http://drunkjackals.tumblr.com/

https://soundcloud.com/drunk-jackals

Now playing: